Inici

Benvinguts al Premi Carmen Mateu

El Premi Europeu Carmen Mateu a Joves Artistes d'Òpera i Dansa neix amb l'objectiu de mantenir viu el llegat d'amor per la música i la dansa que ens va deixar la nostra mare. Els que la vau conèixer podeu confirmar la passió que sentia i vivia per la música, i que ha tingut com a resultat aquest estimat festival de música, un dels més operístics de l'estiu musical a Europa.

Ara, amb el Premi Carmen Mateu Young Artist European Aword, Opera and Dance, tenim l'objectiu de donar continuïtat a l'activitat tenaç i l'aposta decidida per l'excel·lència de la Carmen Mateu. Tenim la vocació de consolidar el Premi com a referent cultural en l'impuls i prestigi de les disciplines de l'Òpera i la dansa en l'àmbit europeu, perquè els joves artistes considerin Peralada com una plataforma que contribueix al desenvolupament de la seva carrera professional.

Isabel Suqué Mateu
Presidenta de la Fundació Castell de Peralada

Carmen Mateu

Carmen Mateu, ànima de Peralada
(Barcelona, 19 de febrer del 1936 – 24 de gener del 2018)

Carmen Mateu, una de les principals mecenes espanyoles de la lírica i les arts escèniques, va presidir l’Associació Cultural Castell de Peralada i va fundar –el 1987 i al costat del seu marit, Arturo Suqué– el Festival Internacional de Música Castell de Peralada.

La promotora cultural catalana va estar fascinada, des de molt jove, per la música i el col·leccionisme d’art. La seva notabilíssima contribució i dedicació al llarg de més de tres dècades li van valer distincions tan notòries com...

Llegir més

II Edició

Premi Carmen Mateu

La Segona Edició

La Segona Edició del Premi Carmen Mateu Young Artist European Award, Opera and Dance, es dirigeix a la categoria d’òpera, concretament a la disciplina de compositor/a. 

El divendres 27 de novembre de 2020, s’inicia el període de recepció de candidatures, que finalitza el 28 de febrer de 2021 a les 23:59 hores GMT.

Bases Específiques

Les bases específiques relatives a aquesta edició del Premi Carmen Mateu Young Artist European Award poden consultar-se en el següent enllaç:

Calendari

27 de novembre de 2020
Inici del període de recepció de candidatures

28 de febrer de 2021
Final del període de recepció de candidatures

Març 2021
Reunió de la comissió d’experts per a seleccionar a un màxim de 12 candidatures

Maig 2021
Reunió del jurat per a la deliberació

Últim semestre de 2021
Cerimònia d’entrega de la segona edició del Premi Carmen Mateu Young Artist European Award, Opera and Dance

Jurat

Raquel García-Tomás

Biografia98.25 KB
Joan Matabosch

Joan Matabosch

Biografia95.14 KB
Josep Pons

Josep Pons

Biografia107.83 KB
Diana Syrse

Diana Syrse

Biografia83.59 KB